11 september 2024
19:00

Referat: Åkarps IF - AIF Barrikaden

Startelva: Buzz – Anyelo, Viktor, Ghafur – Kudde, Felix, Milad, Hussein – Shershah – Aman, Harry
Började på bänken gjorde Yousef som kom in efter 20 min som wingback till höger för att senare efter en tid på bänken avsluta som anfallare.

Efter en 5-10-minutersperiod med Åkarpsdominans då de också gjorde ett ledningsmål i den 4:e min kom vi igång med ett väldigt fint offensivt spel med många fina anfallskombinationer som inte alltid räckte ända fram men störde Åkarps försvar ordentligt och i den 14:e min kunde vi också kvittera på en välavvägd lobb från långt håll efter ett misstag av dem.

Även om det mattades lite då och då så spelade vi väldigt bra offensivt även i fortsättningsvis och defensiven satte sig allt bättre efterhand som spelarna verkade bli tryggare i det spelsystem vissa inte var så bekanta med. Dock släppte vi till ett par bra chanser för dem. Vid det ena tillfället resulterade det i ett skott tätt utanför, i det andra i en fin räddning av Buzz.

När det bara återstod en minut av första halvlek fick vi sedan ett väldigt förargligt baklängesmål när Buzz tog upp vad domaren uppfattade som en otillåten bakåtpassning, medan flera av våra spelare menade att det var en Åkarpsspelare som rörde bollen sist innan han tog upp den, och vi sedan på den indirekta frispark som sällan brukar leda till mål var så upptagna med att protestera att de uppträdde helt oorganiserat så att Åkarp utan svårigheter kunde slå in ett ledningsmål.

I andra halvlek dominerade lagen växelvis samtidigt som tempot i båda lagen gick ner lite successivt. Vi spelade stundtals väldigt bra, byggde upp våra anfall bakifrån och kombinerade bra framåt. Vi lyckades dock inte fullt ut utnyttja våra snabba anfallare, delvis nog för att de inte vågade starta löpningarna i tid sedan den ensamma domaren vid ett antal tillfällen gjort ytterst tveksamma offsideavblåsningar.

I den 54:e min utökade Åkarp till 3-1 efter lite passivt försvarsspel från vår sida. I den 65:e min fick vi en gratischans att ta oss tillbaka in i matchen när Shershah, när de inte begärde avstånd på en frispark ganska långt utifrån, lade den lika snabbt som på sedvanligt Shershahsätt med perfekt precision över målvakt och ner i bortre hörnet (det skulle vara roligt att veta genomsnittsavståndet för alla Shershahs mål i föreningen, gissningvis högre än i princip alla andras, nästan alla är långskott och ytterst få om ens några, inpetade från bara några meters håll).

I den 73:e min fick vi också till en kvittering när Shershah slog en djupledspassning till Aman som rundade målvakten innan han ur mycket snäv vinkel elegant slog in bollen vid bortre stolproten.

Tyvärr skulle även denna halvlek och därmed hela matchen få ett snöpligt slut när en av de våra oattackerad ”skänkte” en av deras spelare bollen och denne sedan med ett halvdistansskott avgjorde tillställningen.

Totalt sett en bra insats från vår sida men där helhetsbilden tyvärr grumlades lite av att, defensiven trots att den under så gott som hela matchen var bra, var desto sämre vid alla baklängesmålen. Tilläggas bör ju att vi också fick två av våra tre mål till skänks.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-4 Avslut på mål: 7-9 Avslut utanför: 4-4